You are here

10 manieren om te veranderen wanneer je op wil geven bij online daten

Wil jij de handdoek in de ring gooien als het om daten gaat? Wanneer je vindt dat online daten op ze best gezegd frustrerend is, hier zijn 10 manieren om dit te veranderen.
1. Onderzoek de competitie. Het eerste wat je moet doen is uitzoeken wat al die andere doen. Doe een online zoek tocht voor potentiele matches, verander alleen je geslacht. Dit is hoe je kan kijken tegen wie je het opneemt. Zorg ervoor dat je foto’s ontwijkt die overeenkomen met die van hun, de profiel naam, het verhaaltje over jezelf. Zorg dat jouwe afwijkt van de rest zodat deze opvalt.

2. Krijg reviews op je profiel. Zoek online dating forums en kijk of iemand een review op de dating profiel wilt geven, dit is een goede manier op anoniem meningen te krijgen over je foto’s en de tekst die je geschreven hebt. Al wees gewaarschuwd, die anonimiteit kan ervoor zorgen dat er vervelende dingen over je gezegd gaan worden. Wanneer je hierop voorbereid bent is dit een van de beste manieren om te kijken of jouw profiel er goed uit ziet.

3. Krijg onlineadvies. Als je dan toch op die online dating forums kijkt, lees ze door en kijk of je hier nog advies vandaan kan haren. Het kan je verassen hoe een goed advies alles om kan draaien.

4. Huur professionele hulp. Wanneer je wanhopig word kan je professionele hulp inschakelen. Deze maken jouw profiel en zorgen dat deze er goed uit ziet.

5. Leg contact met meer potentiele matches. Wanneer je niet verder komt met het online daten, probeer eens berichten te sturen naar mensen. Wat heb je te verliezen? Wanneer je denkt dat iemand te hoog gegrepen is voor jou, stuur gewoon een bericht. Hoe meer berichten jij verstuurd hoe groter de kans is dat je een bericht terugkrijg.

6. Stop met je druk maken. Wanneer je jezelf zorgen gaat maken over je succes met online daten, laat het los. Heb plezier en maak je niet druk of iemand op je bericht gaat reageren of niet. Verstuurd wat gekke berichten, berichten waar je van moet lachen. Wees jezelf. Wanneer je stopt met je druk te maken, dan is online daten zoveel leuker. En de kans is dan groter dat je succes hebt.

7. Zoek succesverhalen. Ken je iemand in je privéleven die succes heeft gehad met online daten? Een vriend, zus, nicht of collega? Zo ja, probeer diegene eens te vragen om wat advies. Het kan zomaar dat diegene de juiste adviezen heeft op jouw profiel op te laten bloeien.

8. Verander je criteria. Als je naar een bepaald type persoon zoekt, probeer eens wat anders te zoeken. Je kan bijvoorbeeld en stad verder zoeken, om meer potentiele partners te leren kennen. Het kan net de verandering zijn waardoor jij de liefde van je leven ontmoet.

9. Tag team it. neem een vriend mee, open een fles wijn, drink een drankje en ga samen de online dating wereld in. Wanneer je samen met je vrienden reageert op profielen kan de ervaring zoveel leuker worden. Maak er een feestje van en dan is de druk er ook af.

10. Neem een korte pauze. Wanneer je steeds faalt, neem eens een korte pauze van het online daten. Misschien moet je een vriend vragen of zij misschien iemand kennen, of loop tegen mensen aan op straat. Wanneer je er klaar voor bent kan je weer beginnen met online daten en kan het je misschien nog verassen dat de pauze precies was wat je nodig had.